Het verhaal
van Floriate

Zaaien

Het was 2019 toen Frank (bloemkweker, ondernemer en ietwat chaotische floral artist) zich afvroeg of er een manier was om planten op een mooiere, praktische en meer plant- en milieuvriendelijke manier te presenteren.
Er moest iets duurzamers zijn dan wegwerpplastic, iets creatievers dan de good old bloempot.

Wortel schieten

Denken werd doen en Frank begon te tekenen en rekenen.
Na zagen, boren, passen, meten, perfectioneren en overnieuw beginnen ontstonden er drie prototypen van potten die elk een functionaliteit hadden waardoor planten nét wat beter gearrangeerd konden worden.

Maar pas toen industrieel ontwerper Robert zijn blik liet rusten op Franks’ creaties, schoten de ideeën die Frank gezaaid had, wortel. Robert toverde op wonderlijke wijze de drie ontwerpen om tot één multifunctioneel eindproduct. De Globee -het allereerste Floriate product- was daar.

Groeien

Frank verzamelde onderweg meer mensen die net zo geloofden in een groenere wereld als hij, en verschillende expertises stapten aan boord bij Floriate.
De club en collectie werd groter, samenwerkingen kregen vorm, een educatieprogramma ontstond en de wereld werd een ietsiepietsie groener.

Bloeien

Floriate bestaat inmiddels uit een team van gedreven dromers en doeners.
Globee is volop in productie en een onderwijsprogramma –GreenBee Kids– krijgt vorm. Kwekers en retail worden voorzien van Globees. Consumenten vinden binnenkort inspiratie en producten in onze webwinkel.
En ook jij bent welkom om mee te doen met onze grote Green Up!